مؤسسه محمدی تراست

مؤسسه محمدی تراست

لوگوی مؤسسه محمدی تراست
اطلاعات
نام: The Muhammadi Trust
تأسیس: اوایل دهه ۱۹۷۰م
مکان: انگلستان
نوع فعالیت: فرهنگی، علمی، مذهبی
اهداف: انتشار دانش صحیح درباره اسلام و کمک به مطالعاتت عمیق درباره اسلام
فعالیت‌ها: ترجمه آثار اسلامی، برگزاری کنفرانس امام حسین(ع)
وابستگی: خیریه
وضعیت کنونی: فعال
وبگاه:

مؤسسه دینی محمدی تراست (The Muhammadi Trust of Great Britain and Northern Ireland) مؤسسه‌ای خیریه و مربوط به شیعیان امامیه در لندن است که در سال ۱۳۹۰ قمری در این شهر افتتاح شد. در این مرکز مجالس عزاداری و شادی اهل بیت(ع) و کنفرانس‌های علمی و فرهنگی در مناسبت‌های مختلف به سه زبان عربی، انگلیسی و اردو برگزار می‌شود. به همین جهت مرکز شیعیان پاکستان مقیم لندن نیز به حساب می‌آید.

درباره مؤسسه

محمدی تراست یک موسسه خیریه وقفی است که مرکز آن در بریتانیا قرار دارد. هدف این موسسه انتشار دانش صحیح درباره اسلام است و امید دارد که از طریق نشریات، سیمنار، کنفرانس و سایر ابزارهای بتواند به مطالعات عمیق‌تر درباره اسلام کمک کند.

تاریخچه

این موسسه بیش از چهار دهه فعالیت دارد. در اوایل دهه ۷۰ میلادی، تعداد موسسات اسلامی در غرب و نیز آثار اسلامی به زبان انگلیسی بسیار اندک بود. با مهاجرت مسلمانان از شبه‌قاره هند و دیگر نقاط جهان، جمعیت روبه‌رشدی از مسلمانان در بریتانیا شکل گرفت و نیازی مبرم به مؤسساتی وجود داشت که بتوانند در تمام سطوح به امت مسلمان خدمات ارائه کنند.

این مؤسسه به همت برخی از شیعیان موسسه محمدی بریتانیا و ایرلند شمالی تأسیس شد. هدف اصلی ایجاد این موسسه افزایش آگاهی درباره اسلام در غرب، به وسیله فراهم آوردن برخی از اصلی‌ترین متون اسلامی به زبان انگیسی بود. تأکید اصلی در این کار نیز بر آن جنبه از معنویت و اندیشه اسلامی بود که از مکتب اهل بیت (ع) برمی‌آید.

اقدامات مؤسسه

در امر انتشارات این موسسه آثار متعددی را به زبان انگلیسی تولید کرده است. از جمله صحیفه سجادیه که دعاهای امام سجاد (ع) است. این اثر توسط ویلیام چیتیک ترجمه شده است و مقبولیتی عام یافته است.

یکی دیگر از آثار این موسسه کتاب الارشاد اثر شیخ مفید است که توسط یان هوارد (Ian Howard) ترجمه شده است. این موسسه همچنین کتاب فلسفتنا اثر سید محمد باقر صدر را نیز به انگلیسی ترجمه و منتشر کرده است.

در اوایل دهه هشتاد این موسسه کنفرانسی بین‌المللی به مناسبت هزار و چهارصدمین سال تولد امام حسین (ع) برگزار کرد و در آن محققان دانشگاهی و دینی از سراسر جهان شدرکت کردند. یک شماره ویژه مجله الصراط (al-Serat) با عنوان کنفرانس امام حسین (‘Imam Husayn Conference’) منتشر شد و بسیاری از مقالاتی که در آن کنفرانس ارائه شده بود در آن ویژه‌نامه منتشر شد.

پانویس

  1. الکرباسی، محمد صادق محمد، معجم المقالات الحسینیه، جزء دوم، ص۳۶

منبع